Työ- ja sääpäiväkirja

Sääpuheita

Siskoni harrastaa hiihtämistä. Hän kertoi, että hänen hiihtokaverinsa oli saanut lumetuilla laduilla punkin.

Eräs kaverini raportoi somessa, että pihalla on laulanut jo viikon mustarastas.

Toinen kertoi (myös somessa), että hänen patterinsa ovat olleet pois päältä viime keväästä lähtien. Tajusin, että on todellakin niin lämmin, että minäkin voin vääntää patterit nollille – eletäänhän termistä kevättä, niin kuin eräs kuorokaverini eilen totesi.

Piti aloittaa talvipyöräily tänä talvena. Normaali pyöräilykausi jatkuu ja jatkuu.

Olen Helsingistä Turkuun muuttanut runoilija, kirjailija, runoustoimija, somekeskustelija, oman arkensa ilmastoaktivisti, kirjallisuuden merkityksen pohtija, kyseenalaistaja ja rajojen venyttäjä. Vuonna 2012 herätin huomiota kirjallisella performanssilla taikka ihmiskokeella, jossa niin sanotusti testasin onko runoudella "mahdollista elää" eli julkaisin 12 kirjaa vuodessa (tai tarkemmin sanottuna lopulta 15 kuukaudessa). En ole ollut koskaan mikään himomatkustaja, mutta olen silti matkustanut aika paljon ja työskennellyt useissa residensseissä Euroopassa ja Amerikassa sekä vieraillut jonkin verran myös esiintymässä Suomen rajojen ulkopuolella. Lapsuudessani Olen koko aikuisikäni pelännyt lentämistä, mikä on hieman rajoittanut kaukomatkailua. Vuosien 2016-2017 aikana kuitenkin lensin holtittoman paljon mikä tarkoitti myös maailmani merkittävää laajenemista. Nykyisin